Wednesday, December 10, 2014

Ζητήματα που αφορούν το Πέρλ Ηάρμπορ εν σχέσει με την Ενδεκάτη Σεπτ. 2001


Τα τελευταία 14 χρόνια, το συμβάν της Ενδεκάτης Σεπτ. του 2001 (δηλ. η πτώσις των εν Νέα Γιόρκη δίδυμων πύργων μαζί με το κτήριο 7) έχει ΠΑΡΟΜΟΙΑΣΤΕΊ αρκετές φορές, απο πολιτικούς ηγέτες των ΗΠΑ, με το συμβάν του Πέρλ Ηάρμπορ που συνέβηκε στις 7 Δελ. του 1940.  Το ένα συμβάν ήταν εξ᾽ ίσου τραγικό με το άλλο• αυτό είναι γνωστόν τοις πάσι πλέον ανά την υφήλιον.  

Αλλά ένα πράγμα όσον αφορά αυτά τα δύο μεγάλα ιστορικά γεγονότα -που έχουν αλλάξει και διαμορφώσει τις ζωές όλων μας- που θα πρέπει να φαίνεται πάρα πολύ ΎΠΟΠΤΟ, σε όλους μας, είναι το ΓΕΓΟΝΌΣ ότι ΠΡΙΝ την πτώσι των εν Νέα Γιόρκη πύργων, μερικοί πολιτικοί αξιουματούχοι της Αμερικάνικης κυβερνήσεως, δημοσίως και γραπτώς, έλεγαν πως προκειμένου η Αμερική να επεκτείνει τις δυνάμεις της σε όλον τον κόσμο, θα χρειαζόταν ένα «καταλυτικό» γεγονός όπως ένα νέο «Πέρλ Χάρμπορ.  Θα αναφερθώ σε δύο περιπτωσεις όπου έγιναν τέτοιες αναφορές εκ στόματων πολτικών ηγετών των ΗΠΑ…

α).  Το Νομ. του έτους 2000, εξεδόθησαν τα έγγραφα PNAC (Project for a New American Century, Σχέδιον προς έναν Νέον Αμερικάνικον Αιώνα) απο την πολτική «δεξαμενή σχέψεως» στην Αμερική η οποία εθεμελιώθη το 1997 απο τους  William Kristol και Robert Kagan.  Εν ολίγοις, τα έγγραφα αυτά μιλούσαν για ένα νέο σχέδιο της Αμερικάνικης κυβερνήσεως προς τη πλήρη κατάκτηση όλης της Μέσης Ανατολής.  Ένα παράρτημα προσετήθη εις τα ένα λόγω έγγραφ με τίλτο: Rebuilding America's Defenses: Strategies, Forces and Resources for a New Century (δηλ. Ανοικοδομώντας τις Αμυντικές  Δυνάμεις της Αμερικής: Στρατηγικές, Δυνάμεις και οι Πόροι για ένα Νέο Αιώνα)

Αναφέρουν οι γραφόντες αυτών των εγράφων πως αυτό το σχέδιο μπορεί να φανεί πολυ «ιμπεριαλιστικό» για τους περισσότους Αμερικανούς πολίτες, γι᾽ αυτό η εκτέλεσις αυτοῦ ίσως θα χρειάζετο ένα γεγονός εφαλτήριο σαν ένα νέο «Πέρλ Χάρμπορ» για να «ξεκινήσει» το όλο πράγμα.  Τότε ΌΛΟΙ θα συμφωνούσαν με αυτό σχέδιο αφού θα είχαμε μετατρέψει όλο τον μουσουλμάνικό κόσμο στον ΜΠΑΜΠΟΎΛΟ για όλο τον κόσμο· και έται θα ενέκρινε αυτά τα σχέδια και ο Αμερικανικός λαός και κάθε άλλο δυτικό έθνος.  Έτσι θα δικαιονόταν αυτό το πλάνο.  

Όι εξής πολτικές φιγούρες έλαβαν μέρος σε αυτή δεξαμενή σχέψης:  οι κ. Donald Rumsfeld, Dick Cheney, Paul Wolfowitz (Αναπληρωτής του Rumsfeld), Τζέμπ Μπούς (ο μικρότερος αδελφός του George W Μπούς) και ο Lewis "Scooter" Libby (επιτεληάρχης του Cheney).   

Μεταβαίνουμε τώρα στη σελίδα 51 όπου υπάρχει η συγκεκριμένη αναφορά στο ΠΕΡΛ ΧΆΡΜΠΟΡ… 
Εδώ θα βρείτε τα έγγραφα πηγή του PNAC: 
β).  Ο κ. Π. Wolfowitz, στις 6  Ιουν. του 2001, σε μια ομιλία του κατά μια τελετή αποφοιτήσεως του West Point, το οποίο είναι ένα ελιτιστικό στρατικτικό πανεπιστήμιο στην πολιτεία της Νέας Γιόρκης, κάνει ύποπτες αναφορές στο…ΠΕΡΛ ΧΆΡΜΠΟΡ και πως, ΠΡΙΝ να γίνει το Πέρλ Χάρμπορ, ελάβαμε εμείς πολλές ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΉΣΕΙΣ, αλλά ΔΕΝ τις προσέχαμε…

Όντως, αυτά που είπε στην ομιλία του αυτή ο κ. Wolfowitz ΕΊΝΑΙ ΑΛΉΘΕΙΑ.  Δηλ., ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ο Φράνκλιν Ντελάνο Ρούσβελτ, μαζί με όλη την Αμερικάνικη κυβέρνησι, ΈΛΑΒΑΝ ΠΟΛΛΈΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΔΕΧΌΜΕΝΗ ΕΠΊΘΕΣΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΑΒΑΗ, ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΈΚΑΝΑΝ ΤΊΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΌ.  Δείτε ένα σχετικό άρθρο απο το μπλόγγ μου πάνω σε αυτό πιο κάτω.

Και κάτι τελευταίο…

Ο πρόεδρος Μπούς, λίγες εβδομάδες μετά την πτώση των εν Νέα Γιόρκη πύργων, απεκάλεσε ο ίδιος αυτό το γεγονός το νέο…ΠΕΡΛ ΧΆΡΜΠΟΡ.  Δείτε πιο κάτω το σχετικό βίντεο πάνω σε αυτό----------------

Εδώ είναι ένα άρθρο απο το ιστολόγιό μου για τα έγγραφα PNAC με περαιτερω στοιχεία μέσα:


Εδώ είναι ένας σύνδεσμος  απο το ιστολόγιό μου για την αναφορά του Π. Wolfowitz στο Πέρλ Χάρμπορ (Ιούν του 2001) λίγες μήνες πριν την Ενδεκάτη Σεπτ. του 2001:


Εδώ είναι το λίνκ Youtube της ομιλίας του Π.  Wolfowitz


Εδώ είναι ένα άρθρο απο το ιστολόγιό μου για το Πέρλ Χάρμπορ και πως η Αερική τότε είχει λάβει πολλές προειδοποιήσεις για αυτό- Ιωάν.  Κουντούρης


No comments: