Monday, March 23, 2015

Αρχεία του FBI: Συνδέεται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου με κύκλωμα διακίνησης πυρηνικών τεχνολογιών


Ειρήσθω εν παρόδω ότι είχα δημοσιεύσει το άρθρο ετούτο, στο ιστολόγιό μου αυτο, πριν δυό μισή χρόνια.  Τώρα σας το αναδημοσιεύω μεταφρασμένα στα Ελληνικά για να δείτε πόσο ΕΓΚΛΗΜΑΤΊΑΣ είν᾽ αυτός ο ΥΠάνθρωπος.  Το αρχικό άρθρο που δημοσίσευσα τότε είναι εδώ (πατήστε εδώ). 


Άρθρο του PRNewswire ...Αρχεία του FBI:  Συνδέεται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου με κύκλωμα διακίνησης πυρηνικών τεχνολογιών  


Μετάφρασις: του Ιωάννου Κουντούρη  |  Κεντρική ιστοσελίδα:  JohnKountouris.com


ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ, 28 Ιούλη 2012 / PRNewswire-USNewswire / - Έχει διαρεύσει το παρακάτω έγγραφο από το Ινστιτούτο Ερευνών για Πολιτικές στη Μέση Ανατολή (IRmep) - Το FBI έχει αποχαρακτηρίσει και κοινοποιήσει μερικώς αρχεία που συνδέουν τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου με κύκλωμα παράνομης διακίνησης πυρινικών τεχνολογιών που στοχεύουν τις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Τα αποχαρακτηρισμένα αρχεία είναι διαθέσιμα πλέον σε κοινή θέα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  http://www.IRmep.org/ila/krytons/06272012_milco_mdr.pdf

Σε μια μυστική συνέντευξη που είχαν διεξαγάγει τα προαναφερθέντα πρακτορεία ειδήσεων μαζι με μερικούς πράκτορες του FBI, οι ίδιοι οι πράκτορες του FBI είπαν πως στις 16 με 17 Απρ. 2002, στο γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Λος Άντζελες, είχαν ασκήσει δίωξη εναντίον του Αμερικανού λαθρέμπορου Richard Kelly Smyth.  Η απόρρητη έκθεση της συνέντευξης αυτής κατέγραψε λεπτομερώς πώς κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στο Ισραήλ, ο εντολέας του Smyth τον Smyth τον έβαλλε συνέχεια σε επαφή με τον Β. Νετανιάχου στην Heli Trading Company (η Εμπορική Εταιρεία Χελί).  Η έκθεση του FBI υποστηρίζει ότι «ο Smyth και ο [Νετανιάχου] συναντώντο σε εστιατόρια στη Τελ Αβίβ και στο σπίτι ή/και στο χώρο της επιχείρησης του [Νετανιάχου].  Δεν ήταν ασυνήθιστο o [Νετανιάχου] να ζητάει απο τον Smyth μη διαβαθμισμένα υλικά.»


Ο Smyth κατηγορήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 για το λαθρεμπόριο 800 διπλής χρήσης «krytrons», μέσω ενος κύκλου πολλαπλών εικονικών εταιρειών, χωρίς την κατάλληλη άδεια εξαγωγής.   Ο Smyth εγκατέλειψαν τις ΗΠΑ και ζούσε στο εξωτερικό, υποστηριζόνενος (συντηρούμενος) από άγνωστα μέσα, μέχρι που συνελήφθη από την Ιντερπόλ και επέστρεψε αναγκαστικά στις ΗΠΑ το 2001.   Καταδικάστηκε το 2002.


Κατά τη διάρκεια του απολογισμού της αντικατασκοπείας του Smyth το 2002, το FBI έμαθε ότι το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας παρήγγειλε και πλήρωσε μια ισραηλινή εταιρεία που ονομάζεται Heli Trading για krytrons. Η Χέλι, με τη σειρά της, τα προμηθεύτηκε από την εταιρέια MILCO με έδρα την Καλιφόρνια σε μια μυστική επιχείρηση με την κωδική ονομασία "Project Pinto." (Σχέδιο Πίντο)  Η εν λόγω έκθεση αποκαλύπτει πώς απέστειλε η MILCO άλλα παράνομα απαγορευμένα στρατιωτικά είδη βάσει γενικών αδειών εξαγωγής του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, αντι να τα περάσει λαθραία έξω απο την Αμερική μέσω Ισραηλινών διπλωματικών μέσων.


Αφού κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο στις 4 Ιουλίου 2012, τα αρχεία αυτά έχουν αποτελέσει αντικείμενο αναφοράς στον ισραηλινό Τύπο, συμπεριλαμβανομένων των Ισραηλινών Ειδήσεων Εθνικού Χαρακτήρα (Israeli National News), του Μααρίβ (Ma'ariv) και του Δείκτη (the Marker).Μερικά εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ διερεύνησαν επίσης τις συνέπειες των πρώην μυστικών αρχείων, συμπεριλαμβανομένων Antiwar.com, Tikkun Olam, Mondoweiss και CounterPunch.Έχουν φιλοξενήσει συνεντεύξεις πάνω σε αυτό το θέμα το ραδιόφωνο WBAI καθώς και το Scott Horton Show. 


Παρά το γεγονός ότι η εν λόγω έκθεση του FBI εστάλη στις μεγάλες Αμερικάνικες εφημερίδες New York Times και Washington Post, σε όλα τα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ και τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών, έμεινε χωρίς κορυφαίου επιπέδου κάλυψη στις ειδήσεις, και δεν έχει  δημοσιοποιηθεί καμία έρευνα είτε του Κογκρέσου ή των Ηνωμένων Εθνών. Την Παρασκευή, η παρουσιάστρια του National Public Radio, η κ. Diane Rehm, «έκοψε» αμέσως τον. κ. Grant F. Smith, τον Διευθυντή Ερευνών του IRmep, όταν ο ίδιος ζήτησε απο το πάνελ δημοσιογράφων που ήταν μέσα στην εκπομπή της να εκτιμήσει τις επιπτώσεις του δικτύου κατασκοπείας του Νετανιάχου.Ένα απόσπασμα ήχου από τη σύντομη ανταλλαγή είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση: http: //www.IRmep.org/NPR.mp3(Το IRmep είναι ένα ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που μελετά πώς οι αιτιολογημένες επιβολές του νόμου και οι πολιτικές αγωγές μπορούν να βελτιώσουν την αμερικανική πολιτική στη Μέση Ανατολή.)ΠΗΓH:  IRmep


Λινκ:

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

No comments: