Saturday, July 18, 2015

Ο Γιάνης Βαρουφάκης: Ένας Εξ Ορισμού Πράκτορας


Ο Γιάνης Βαρουφάκης:  Ένας Πράκτορας Εξ Ορισμού


του Ιωάν. Κουντούρη  •  18 Ιουλίου 2015  •  JohnKountouris.com

«Αλλά για να μην νομίζετε ότι προσπαθώ να αποστασιοποιηθώ από τον κ. Soros, επιτρέψτε μου να πω κάτι που σίγουρα θα ρίξει νερό στο μύλο όσων θέλουν να εξασκήσουν το ταλέντο τους σε φανταστικές ιστορίες και λιβέλους: Τον θεωρώ σημαντική προσωπικότητα και, για αυτό, χάρηκα πολύ που τον γνώρισα, και μάλιστα που οι θέσεις μας, όσο αφορά την Κρίση του Ευρώ, έχουν έρθει πολύ κοντά.»  

Αυτά ήταν τα λόγια του ίδιου του πρώην Υπουργού Οικονομικών της Ελλάδος, κ. Γιάνη Βαρουφάκη, σε ένα άρθρο που έγραψε ο ίδιος για το protagon.gr με τίλτλο «Soros κι Εγώ».  Σωστά…Soros…ΚΙ ΕΓΏ.  Κατ´εμε, αυτός ο τίτλος λέει ΠΟΛΛΆ.  Αλλά προτού αναφερθώ στα όσα είπε ο κ. Βαρουφάκης στη Real News (στις 18 Ιουλίου 2015) για τις σχέσεις του με τον κ. George Soros, επιτρέψτε μου σας σκιαγραφήσω μια απλή εικόνα της πολτικής ζωής και των πολιτικών πεποιθήσεων του κ. Βαρουφάκη που νομίζω ότι θα συμβάλει στο να μπορέσουμε να καταλάβουμε τον άνθρωπο…ΚΑΛΎΤΕΡΑ—εκ των υστέρων βέβεια διότι έχει ήδη παραιτηθεί ως ΥΠΟΙΚ αφήνοντας πίσω του πολλά ερωτηματικά για τους 5 μήνες που ήταν σε αυτήν την θέσιν.

Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος επιθυμεί να γράφει περίεργα το πρώτο του όνομα με ένα «ν», υπήρξε ο ίδιος στο παρελθόν προσωπικός σύμβουλος του Γιώργου Papndreou. Ισχυρίζεται σήμερα ότι δεν έχει τίποτα να κάνει με το ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρέου (από τότε που σταμάτησε να συμβουλεύει τον Παπανδρέου το 2006), αλλά αυτός είναι καλός φίλος με τον μικρότερο αδελφό του, τον Ανδρέα.

Ωστόσο, οι σχέσεις μεταξύ των οικογενειών Βαρουφάκη-Παπανδρέου είναι βαθιές και μακροχρόνιες που χρονολογείται από το 1975. Επίσης, όταν o Γιάννης χρειάστηκε μια σύσταση για να πάει να σπουδάσει στο φημισμένο πανεπιστήμιο Essex βόρειο-ανατολικά του Λονδίνου, ήταν ο Ανδρέας Pandreou ο οποίος του έδωσε μια σύσταση. Η μαμά του Γιάνη ήταν προφανώς μια...ΦΕΜΙΝΊΣΤΡΙΑ, γιατί η ελληνική διαδικτυακή εφημερίδα Thetoc.gr είχε αναφέρει σέ ένα άρθρο της** με τίτλο «Η εκρηκτική σχέση του Γ. Βαρουφάκη με τον Γ. Παπανδρέου» για τις σχέσεις μεταξύ αυτών των δύο οικογενειών, λέγοντας πως συνήθιζε η ίδια να είναι ενεργή ως φεμινίστρια ακτιβίστρια μαζί με τη μητέρα του...Γ. Παπανδρέου, Μαργαρίτα.  Το άρθρο αυτό δηλώνει ότι:

«...η μητέρα του δραστηριοποιείται στο πλευρό της Μαργαρίτας Παπανδρέου ως μέλος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος (ΕΓΕ) σε εκστρατείες της νεοσύστατης οργάνωσης στην επαρχία για τα δικαιώματα των γυναικών.» 

Το άρθρο συνεχίζει παραθέτοντας τα λόγια του Βαρουφάκη όσον αφορά την διαβόητη Λίστα Λαγκάρντ σε σχέση με τη μητέρα Γ. Παπανδρέου, Μαργαρίτα, η οποία, σύμφωνα με πολλές εκθέσεις ειδήσεων και μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί από άλλα ελληνικά κόμματα για το εν λόγῳ θέμα, βρέθηκε να έχει στο όνομά της έναν λογαριασμό ΥΠΕΡΆΚΤΙΟ αξίας περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ:

«Αρκετά χρόνια αργότερα θα υπερασπιζόταν την Μαργαρίτα Παπανδρέου στο δικαστήριο καταθέτοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με λογαριασμό 500 εκ. ευρώ που φερόταν ότι της άνηκε στην Λίστα Λαγκαρντ…»

Γιάνη, ερώτησις: Νομίζεις πράγματι ότι η μητέρα του Γ.Α.Π. ήταν/είναι τόσο «αθώα» σε αυτήν την υπόθεσιν;  Μήπως προσπαθείς, δια της πλαγίας οδού, να μας πείς ότι είναι όντως ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου που είναι το «αναίτιο μέρος» εδώ χρησιμοποιώντας μια αναφορά στη δική του μητέρα.  

Αλλά Γιάνη μας, δεν σταματάμε εδώ, γιατί το ίδιο άρθρο συνεχίζει: 

«Σε ερώτηση που του είχαν απευθύνει, αν πιστεύει ότι  η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε δόλο, έχει απαντήσει: “Όχι, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι υπήρξε δόλος από τον κ. Παπανδρέου…Πίστευα, και εξακολουθώ να πιστεύω, ότι στην κυβέρνηση Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου αξίζει η πολιτική καταδίκη – ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα την κρίνει πολύ σκληρά και πως η διαχείριση της Κρίσης από αυτήν θα αποτελεί καλό case-study για το πως δεν πρέπει να διαχειρίζεται κανείς μια Κρίση. Όμως, άλλο η πολιτική καταδίκη και εντελώς άλλο η συκοφαντία”».

«Σε καμία περίπτωση» δεν πιστεύεις «ότι υπήρξε δόλος από τον κ. Παπανδρέου»;;; Αλήθεια λες;;;  Δεν χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέριες επ᾽ αυτού, Γιάνη, διότι η ΠΛEIΟΨΗΦΊΑ των Ελλήνων θα διαφωνήσουν πλέον μαζί σου σε αυτό, και το ξέρεις κάλλιστα φίλε μου.  

Αλλά μήπως…λέω ΜΉΠΩΣ τώρα…οι μακροχρόνιες σχέσεις σου με την οικογένεια Παπανδρέου μπορούν να εξηγήσουν την επιείκειά σου προς την ίδια για όλα τα εγκλήματά της εις βάρος του Ελληνικού λαού διαχρονικά.  Μιλάμε για μια πολιτική οικογένεια που έχει κυριολεκτικώς ΔΙΑΛΎΣΕΙ  —εν συνεργασία και με άλλους προδότες του τόπου μας βέβαια που προήλθαν και απο άλλα κόμματα— σχεδόν όλον τον πολιτισμόν των Ελλήνων απο το 1944 μέχρι σήμερα έτσι (πλήν της περιόδου 1967 έως 1973);;;  

Αλλά μιας και μιλάμε τις τελευταίες εβδομάδες για…ΔΗΜΟΨΗΦΊΣΜΑΤΑ, θεωρώ αναγκαίο να ρίξουμε μια ματιά σε ένα ΆΛΛΟ δημοψήφισμα (σαν αυτό που μόλις έγινε στις 5 Ιουλίου του 2015) για το οποίο είχε βγάλει μια ξαφνική ανακοίνωση ο Παπανδρέου στις 31 Οκτωβρίου του 2011 ότι όντως θα γίνει (και που τελικά δεν έγινε ποτέ) και εκ της ανακοινώσεως του δημοψηφίσματος αυτού και μόνο —όπως όλοι ξέρουμε πια— είχε βγάλει ένα τεράστιο χρηματικό πόσον ο κ….GEORGE SOROS.  Όπως θυμάσαι πολύ καλά Γιάνη, αυτό συνέβηκε βέβαια επι…ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ, ο οποίος εκτέθηκε δημοσίως για αυτό το σκάνδαλο ακόμα απο το μεγάλο κανάλι MEGA.  Και τι έκανε ακριβώς ο Γ.Α.Π. σχετικά με αυτό το ζήτημα;  Διέρρευσε στους συναιτέρους τραπεζίτες τους, συμπεριλαμβανομένου του κ. GEORGE SOROS, ότι θα γίνει δημοψήφισμα!

Ερώτησις Γιάνη:  Πιστεύεις ότι σε αυτήν την περίπτωση, υπήρξε καθόλου…ΔΌΛΟΣ από πλευράς του κ. Παπανδρέου»;;;  Θυμάσαι που τον Τζορτζ Σόρος τον είχε δεχθεί στο γραφείο του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στις 4 Απριλίου 2011, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου;;;  Τι συζητήθηκε μεταξύ τους τότε;;;  Μπορείς να μας ρίξεις λίγο φώς εδώ;;;

Σε ρωτάω Γιάνη γιατί φαίνεσαι να μοιάζεις ως ο δημόσιος συνήγορος του Γ. Παπανδρέου ο οποίος, όπως έχει προκύψει, είχε ως Έλληνας πρωθυπουγός, και ακόμη έχει, βαθείς σχέσεις με τον κ. … GEORGE SOROS ο οποίος, όπως έχει προκύψει, είναι ΕΧΘΡΌΣ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ …

Πάμε λίγο πίσω τώρα στη συνέντευξή σου με τη Real News όπου είπες με θέρμη: 

«Ολα αυτά που λέγονται ότι στις ΗΠΑ εργαζόμουν γι' αυτόν [τον Soros], ότι όσο ήμουν υπουργός συνέφαγα μαζί του στο Βερολίνο κ.λπ. είναι οικτρές συκοφαντίες. Kαλώ τους συκοφάντες να κομίσουν αποδείξεις ή να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό.»

Εντάξει Γιάνη…σε πιστεύουμε καλῃ τῃ πίστει…οκ…είσαι τελικά καλό παιδί…

Εν όψει όμως των ανωτέρω Γιάνη, μήπως…λέω ΜΉΠΩΣ, είσαι πράκτορας του κ. GEORGE SOROS…ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΎ;;;…λέω τώρα γιατί είσαι δημόσια προσωπικότα ρε παιδί μου και αυτά που λες έχουν…ΒΑΡΎΤΗΤΑ…γι᾽αυτό!…

–––––––––––––––––

* Soros κι Εγώ  |  16 Απριλίου του 2012  |  Λινκ:  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=14671

**  Η εκρηκτική σχέση του Γ. Βαρουφάκη με τον Γ. Παπανδρέου: Τι έλεγε για τον πρώην πρωθυπουργό ο σημερινός τσάρος της οικονομίας  |  04 Φεβ. 15 (19:20)  |  upd: 04 Φεβ.15 (19:53)  |  Λίνκ: http://www.thetoc.gr/politiki/article/i-ekriktiki-sxesi-tou-g-baroufaki-me-ton-g-papandreou 

No comments: