Friday, August 21, 2015

ΌΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΩΓ ΚΑΙ ΜΑΓΩΓ

ΌΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΩΓ ΚΑΙ ΜΑΓΩΓ

του Ιωάν. Κουντούρη απο Λος Άντζελες • 20 Αυγ. 2015 • JohnKountouris.com***ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΆΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΩ ΕΧΘΕΣ ΣΤΙΣ 6 ΣΕΠΤ. 2015***
«16 και θέλεις αναβή εναντίον του λαού μου Ισραήλ ως νέφος, διά να σκεπάσης την γήν· τούτο θέλει είσθαι εν ταις εσχάταις ημέραις· και θέλω σε φέρει εναντίον της γης μου, διά να με γνωρίσωσι τα έθνη, όταν αγιασθώ εν σοι, Γωγ, ενώπιον αυτών.»  – Ιζεκ. 38:16


Υπάρχουν σήμερα πάρα πολλοί Χριστιανοί σήμερα που θεωρούν πως τα έθνη που μιλάει ο βιβλικός προφήτης Ιεζικέλ στο κεφάλαια 38, 39 του βιβλίου του είναι και η Ρωσσία και η Κίνα.  Είναι όμως έτσι τα πράγματα;  Τι λένε οι ιστορικές πηγές επ᾽ αυτού;  ΠΟΙΟΙ ακριβώς ειν᾽ αυτοί οι «εισβολείς του βορρά» που κατέρχονται εις πόλεμον με το «Ισραήλ» όπως το αναφέρει ο Εβραίος προφήτης αυτος;  Προκειμένου να ξεδιαλύνουμε το κουβάρι, πρέπει πρώτα να κάνουμε μια πραγματική μελέτη πάνω στις ρίζες των Γώγ και Μαγώγ για τους γνωρίσουμε λίγο…ΚΑΛΎΤΕΡΑ…

Οι Εβραίοι του σήμερα έχουν βασικά χωριστεί σε δύο μεγάλες κατηγορίες, εθνικά και πολιτισμικά: Σεφαραδίτες και Ασκεναζίμ.

Ο τελευταίοι είναι κυρίως ισπανικής προέλευσης· το όνομα Σεφαραδίτες προέρχεται από Sepharad, την εβραϊκή λέξη για την Ισπανία, και είναι πιθανό ότι είναι αυτοί που είναι πιο κοντά, γενετικά μιλώντας, στους πραγματικους σημιτικούς Εβραίους απο την Παλαιά Διαθήκη οι οποίοι έχουν εξαφανισθεί με τη πάροδο του χρόνου. Αυτοί εκδιώχθηκαν από  την Ισπανία αρχές του δέκατου έκτου αιώνα και μετανάστευσαν στην ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Ως τα τέλη της δεκαετίας του 1960, οι Σεφαραδιτές Εβραίοι αριθμούσαν μόνο περίπου 500.000, σε σύγκριση με το Ασκεναζίμ της ίδιας περιόδου που εκτιμώντο σε περίπου δώδεκα εκατομμύρια. 

Κατά τον καθορισμό της προέλευσης των Ασκεναζίμ, αναφέρει ο Άλαν Μπρουκ ότι «Μπορεί η γεωγραφική θέση της φυλής Ασκενάζ (των Ασκεναζίμ), με βάση τις αναφορές στην Τορά, να επικεντρώνεται γύρω από τη νότια Ρωσία, την Αρμενία και τη Μικρά Ασία. Οι Αshkaenoi (Αskae ή Αskai) ήταν οι άνθρωποι, επίσης γνωστό και ως Φρύγες ή Μυσοί (Μεσέχ).» Κάποιοι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι η ονομασία Ασκενάζ ισχύει αποκλειστικά για τους Γερμανούς Εβραίους. Ωστόσο, πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι είχαν μεταναστεύσει από τις νότιες περιοχές της Ρωσίας και τη δυτική Ασία και τη Μικρά Ασία—και εκείνη η περιοχή αυτή ταυτίζεται σαφώς ως η θέση και η καταγωγή των αρχαίων Χαζάρων. Το όνομα αυτό είχε αρχικά δήλωνε Ιρανούς και δόθηκε αργότερα ως το όνομα του θεού του Μεσέχ, Μεν Askaenos (Ασκαενός) «Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί» προσθέτει ο Brook, «ότι το "Ασκενάζ" δεν έγινε οριστική εβραϊκή ονομασία για τη Γερμανία μέχρι τον ενδέκατο αιώνα.»

«Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις από το Ταλμούδ», γράφει ο Ούγκο Freiherr, «Ασκενάζ σημαίνει επομένως μια χώρα κοντά στη Μαύρη Θάλασσα μεταξύ του Αραράτ και του Καύκασου, εντός της αρχικής περιοχής της αυτοκρατορίας των Χαζάρων.»  Αυτό, πάλι, είναι ακριβώς η γεωγραφική τοποθεσία της αυτοκρατορίας των Χαζάρων. Η του Ταλμούδ παρατήρησις για αυτό, υποκινούμενη από την ίδια την Αγία Γραφή, που ονομάζει την φυλή των Ασκεναζίμ, δηλώνει ότι δεν προέρχεται από τον Σημ αυτός ο λαός, αλλά από τον Ιάφεθ μέσω Γόμερ, και του οποίου οι θείοι ήταν...ΜΑΓΏΓ και ΤΟΥΜΠΆΛ. (Βλέπε Γέν. 10:3)

Η Ασκενάζ (ή «Ashchenaz») αναφέρεται μόνο σε ένα εδάφιο εκτός από ένα άλλα του βιβλίου του Α΄ Χρονικών, το οποίο αποτελεί μόνο μια άλλη αναφορά στη γενεαλογία της φυλής αυτής όπως προέρχεται από τον Ιάφεθ. Στο βιβλίο του προφήτη Ιερεμία, αναγγέλλει ο Θεός ότι το Ισραήλ είναι να επικαλεστεί τα άλλα έθνη ως συμμάχους για να επιφερθεί η κρίσις του εναντίον της Βαβυλώνας. Ανάμεσα σε αυτούς τους συμμάχους, οι οποίοι δεν αποτελούν μέρος του Ισραήλ ή του Ιούδα, και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσαν να συγκαταλεχθούν στους Εβραίους, είναι οι Ασκεναζίμ. (Δείτε Ιερ. 51:27)

«Οι Χαζάροι δεν κατάγονταν από τις δώδεκα Φυλές», λέει ο Άρθουρ Κέσλερ (Arthur Koestler) στο βιβλίου του η Δέκατη Τρίτη Φυλή, «αλλά, όπως είδαμε, είχαν από κοινού ένα ορισμένο κοσμοπολιτισμό και άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά με τους ομοθρήσκους Ισραηλίτες τους.»

Κάπου στις ιστορικές ρίζες των Ασκενάζι Χαζάρων είχε επωαστεί εκεί η επιθυμία να αποκτήσουν αυτοί μια εθνική πατρίδα για τους Εβραίους, ενώ οι ίδιοι δεν ήταν, φυλετικά μιλώντας, οι ύπαρκτοι συνεχησταί των Ισραηλιτών της Παλαιάς Διαθήκης. Η επιθυμία αυτή εκφράστηκε με τη μορφή ενός Μεσσιανικού κινήματος στο δωδέκατο αιώνα της Χαζαρίας που ανέλαβε την υφή ή χροιά μιας "εβραϊκής σταυροφορίας", του οποίου στόχος ήταν η βίαιη υποταγή της Παλαιστίνης. Ένας Χαζάρος Εβραίος που ονομάζετο Σολομών ben Duji υποκίνησε την κίνηση και ξεκίνησε μια διεθνή αλληλογραφία με όλους τους Εβραίους των γύρω έθνη.

Φαίνεται ότι ο Ben Duji κατεχόταν από τις δικές του μεσσιανικές παραισθήσεις στο ὀτι ισχυριζόταν ο ίδιος ότι «είχε έρθει η ώρα κατά την οποία θα συγκεντρώσει ο Θεός το λαό Του Ισραήλ από όλα τα εδάφη της ιερής πόλης, Ιερουσαλήμ, και ότι ήταν ο προφήτης Ηλίας ο Σολομών Ben Duji, και ο γιος του ο Μεσσίας.» 

Η επιθυμία αυτή για μια εβραϊκή πατρίδα επανέλαβε ανά τους αιώνες και βρήκε την έκφρασή της πάλι. «Ήταν ανάμεσα στους Εβραίους Ashkenazi» λέει η Εγκυκλοπαίδεια Americana, «ὀπου προέκυψε η ιδέα του πολιτικού Σιωνισμού, οδηγώντας τελικά στην ίδρυση του κράτους του Ισραήλ ....Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, οι Εβραίοι Ασκενάζι αριθμούσε 11 εκατομμύρια, περίπου το 84 τοις εκατό του παγκόσμιου εβραϊκού πληθυσμού.»

Το βιβλίο του A. Koestler είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία εκεί έξω που δείχνει πώς η πλειοψηφία των Εβραίων σήμερα δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τους Ισραηλίτες της Παλαιάς Διαθήκης—είναι οι ΧΑΖΆΡΟΙ γι᾽αυτόι! Πρόσφατες γενετικές μελέτες επαληθεύουν ότι το 95% του σημερινού παγκόσμιου Εβραϊσμού προέρχεται εκ των Χαζάρων που ήταν/είναι μια τουρκική-Μογγολική φυλή. ΔΗΛΑΔΉ, Οι Εβραίοι του σήμερα μοιάζουν στην πραγματικότητα περισσότερο με τους Τούρκους—με ό,τι συνεπάγετι αυτό!

Η φαινομενική σύγκρουση στο μυαλό Koestler καθίσταται εμφανής σε μια προφανή αντίφαση, όπως ο ίδιος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η πίστη του Ιουδαϊσμού «μετέτρεψαν τους Εβραίους της Διασποράς σε ένα ψευδο-έθνους, χωρίς καμία από τις ιδιότητες και τα προνόμια ενος έθνους, συγκρατούμενοι χαλαρά μεταξύ τους  από ένα σύστημα παραδοσιακών πεποιθήσεων που βασίζονται στα φυλετικά και ιστορικά κτίρια που έχουν αποδειχθεί  ότι είναι απατηλά.»   Αναφέρεται επιγραμματικά ότι ο ίδιος υποστηρίζει ότι η ιδέα της εβραϊκής εθνικής ταυτότητας βασίζεται σε μια ψευδαίσθηση που δημιουργείται από μια ιστορία που δεν υπάρχει. 

Θα δείξει ότι η εισροή αυτού που σήμερα γνωρίζουμε ότι είναι οι Εβραίοι Χαζαρικής προελεύσεως αποτέλεσε την πρώτη «εισβολή» του Γωγ από τη γη του Μαγώγ, όπως προφητεύθηκε στο βιβλίο του Ιεζεκιήλ της Αγίας Γραφής.  Η συναρπαστική πτυχή αυτού είναι ότι, όπως και με όλες σχεδόν τις άλλες προφητείες, αυτοί που διεκδικούν τη θεολογική υπεροχή με τις «γνώσεις« τους της Αγίας Γραφής, ΈΧΑΣΑΝ ΕΝΤΕΛΏΣ την εκπλήρωση αυτών—ακριβώς όπως έκαναν οι Εβραίοι κατά την πρώτη έλευση του Μεσσία.

Ο ΓΩΓ, Ο ΜΑΓΏΓ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΚΕΝΑΖΊΜ
Πιστεύεται εδώ και καιρό στον Χριστιανισμό του εικοστού (και τώρα του εικοστού πρώτου) αιώνα, ότι καθώς πλησιάζει το τέλος της ιστορίας αυτού του κόσμου, όπως «περιγράφεται» στην Αγία Γραφή, ο Γωγ από τη γη του Μαγώγ, που προσδιορίζεται από τους περισσότερους χριστιανούς του Προτεσταντισμού ως η «Ρωσία» (ο «Βασιλιάς της Βορρά»), θα εισβάλει στους Αγίους Τόπους του Ισραήλ.

Χριστιανικές διακονίες σε όλο τον κόσμο ξοδεύουν υπέρμετρες ποσότητες χρόνου στην προσπάθειά τους για να «αποκωδικοποιήσουν» τέτοιες προφητείες που βρίσκονται στο Ιεζεκιήλ 38, 39, Δανιήλ 11 και στην Αποκάλυψη 20, και σχεδόν όλοι τους έχουν έρθει στο παραπάνω δηλωθέντα συμπέρασμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η πίστη στην εισβολή του Ισραήλ από τη Ρωσία και την ήττα του αντι-Χριστού στo επόμενo πόλεμο του Αρμαγεδδώνα συνοδεύεται από την ιδέα ότι θα υπάρξει μια μιας περίοδος χιλιάδων ετών βασιλεία ειρήνης αφού επιστρέψει στη γη ο Χριστός.

Ο Τζάκ Van Impe είναι ένας ευρέως γνωστός Προτεστάντης εκφωνητής και παρουσιαστής ευαγγελιστής, και έχει δημοσιεύσει τόμους βιβλιογραφίας σχετικά με τις δήθεν «Βιβλικές προφητείες» και πολλά για το θέμα των Γωγ και Μαγώγ.  Πάρα πολλοί Χριστιανοί έχουν επηρεαστεί διαχρονικά απο τα βιβλία του, συμπεριλαμβανομένων και…ΟΡΘΌΔΟΞΩΝ—ΔΥΣΤΥΧΏΣ!

Αυτήν την προοπτική της εισβολής του Γωγ του βορρά στο Ισραήλ σε κάποια μελλοντική χρονική στιγμή είναι επίσης σε μεγάλο βαθμό στις θεολογικές πεποιθέσεις και των Εβραίων θεολόγων. Για παράδειγμα, σε ένα (απο Οκτωβ. του 1996) άρθρο του Jerusalem Post με τίτλο "All a-Gog (Γώγ)", ο αρθρογράφος Moshe Kohn ασχολείται με το θέμα λέγοντας τα εξής:

«Ο πόλεμος να τελειώσει όλους τους πολέμους είναι να κινηθεί εναντίον του Eretz Yisrael (Ερέτζ Ισραήλ) από τον Γωγ απο την γήν του Μαγώγ, επικεφαλής πρίγκιπας της Μεσέχ και Tουβάλ, όπως προειπώθηκε στο Ιεζεκιήλ 38 και 39».
Η Καινή Διαθήκη αναφέρει επίσης τον των Γωγ / Μαγώγ Πόλεμο, στην Αποκάλυψη 20, ως την τελική μάχη μεταξύ των αρχόντων της γης, με επικεφαλής τον τον Σατανά, και των δυνάμεων του Θεού. Σε αυτή την έκδοση, ο πόλεμος αυτός μπορεί επίσης να είναι αυτός που είναι γνωστός στην χριστιανική παράδοση ως η Μάχη του Αρμαγεδδώνα, ένα μέρος που αναφέρεται στην Αποκάλυψη 16:16.

Τώρα πάμε στο ψαχνό...

Πώς μερικοί ιστορικοί θεωρούν διαχρονικά την προέλευση των Γωγ και Μαγώγ:

• Ο Φλάβιος Ιώσηπος ισχυρίστηκε ότι «ο Μαγώγ ίδρυσεν εκείνους που από αυτόν ονομάστηκαν Magogites (Μαγωγίτες), αλλά οι οποίοι σύμφωνα με τους Έλληνες είναι οι αποκαλούμενοι Σκύθες.»
• ο Ιώσηπος έζησε και πέθανε μισή χιλιετία πριν από την ίδρυση του βασιλείου των Χαζάρων και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να συνδέσει αυτoύς στην περιοχή των Σκυθών με τους Χαζάρους.  Όμως, κάτι ήξερε τότε. Η Καθολική Εγκυκλοπαίδεια παρατηρεί ότι «ο Ιώσηπος και άλλοι εντοπίζουν τον Μαγώγ με τη Σκυθία, αλλά στην αρχαιότητα το όνομα αυτό εχρησιμοποιείτο για να ορίσει αόριστα κάθε βόρειο πληθυσμό.»
• Ο Βασίλιεφ στο βιβλίο «οι Γότθοι στη Κριμαία» (The Goths in the Crimea) παραθέτει τα λόγια του Αγίου Abo της Τυφλίδας (Tbilisi), ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «οι Χαζάροι ήσαν οι άγριοι ῾γιοι του Μαγώγ που καθόλου δεν είχαν καμία θρησκεία, μολονότι αναγνώριζαν την ύπαρξη ενός μοναδικού θεού.»
• Οι αναφορές που γίνονται από το ραβίνο Petakhiah στο οδοιπορικό του Sibbuv ha-Olam, σχετικά με τη μεταστροφή του βασιλιά Bulan (Μπουλάν) στον Ιουδαϊσμό, αναφέρει ότι το βασίλειο αυτό ήταν εκείνη της αρχαίας Μεσέχ, και Μεσέχ συνδέεται εδώ με τον...ΓΏΓ και ΜΑΓΏΓ!
• Σύμφωνα και σε αρμονία με τη βιβλική προφητική ορολογία, ο Koestler γράφει ότι οι Πέρσες και οι Βυζαντινοί αναφερόνταν στην Khazaria (Χαζαρία) ως το «Βασίλειο του Βορρά», με τους οποίους έχουν συνδέσει σχεδόν όλοι οι έμπιστοι σύγχρονοι θεολόγοι  με τους Γωγ και Μαγώγ!  
• Ο Ιμπν Fadlan, ο γνωστός Άραβας ταξιδιώτης της δεκαετίς του 700 έκανε το σχόλιο στα απομνημονεύματά του ότι «οι Χαζάροι και ο βασιλιάς τους είναι όλοι οι Εβραίοι. Οι Βούλγαροι και οι γείτονές τους υπόκεινται σε αυτόν. Τον αντιμετωπίζουν με λατρευτική υπακοή. Μερικοί είναι της γνώμης ότι ο Γωγ και ο Μαγώγ είναι οι Χαζάρων.»  Αυτά τα έχει πει ο Fadlan πριν απο 1,300 χρόνια! 
• Ο Βεστφαλίας μοναχός, Christian Druthmar της Ακουιτανίας, έγραψε μια πραγματεία με τίτλο «Λατινική Expositio σε Evangelium Mattei», στην οποία αναφέρει ότι υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τον ουρανό σε περιοχές όπου δεν μπορει να βρεθεί ουδείς Χριστιανός, των οποίων το όνομα είναι Γωγ και Μαγώγ, και οι οποίοι είναι Ούννοι· ανάμεσά τους είναι ένας συγκεκριμένος λαός ονόματι Gazari [Χαζάροι] που είναι περιτετμημένοι και έχουν ασπασθεί τον Ιουδαϊσμό στο σύνολό του.
• «Μετά από έναν αιώνα πολέμων» σημειώνει ο Koestler λέγοντας πως οι Άραβες χρονικογράφοι «προφανώς δεν είχαν και πολύ συμπάθεια για τους Χαζάρους; Ούτε οι γεωργιανοί ή αρμένιοι γραφείς, των οποίων οι χώρες, ενος πολύ μεγαλύτερου πολιτισμό ούσαι, είχαν επανειλημμένα καταστραφεί από Χαζάρους ιππείς. Ένα γεωργιανό χρονικό, απηχώντας μια αρχαία παράδοση, τους ταυτίζει με τους ορδές των Γωγ και Μαγώγ με τον εξής τρόπο: «ήσαν άγριοι ​​άνδρες με αποτρόπαια πρόσωπα και με τα ήθη των άγριων θηρίων, τρώγοντες τα αίμα άλλων λαών».
•  Το Imperial Bible-dictionary (το Ιμπέριαλ Βιβλικό Λεξικό αναφέρει τα εξής για τους Γώγ και Μαγώγ και προσέξτε εδώ ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά εδώ ούτε στη Ρωσσία μήτε στη Κίνα: «το «Γωγ» είναι ένα συμβολικό όνομα, που εκπροσωπεί τον ηγέτη των παγκόσμιων δυνάμεων ανταγωνιστικές προς τον Θεό.»

Σε απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι ο Γωγ στη γη του Μαγώγ είναι ειδικά η Ρωσία, η Αποκάλυψη 20:8 παρέχει μερικές διευκρινίσεις ως προς την αληθινή γεωγραφική περιοχή του Γωγ στις έσχατες ημέρες:  «και θέλει εξέλθει, διά να πλανήση τα έθνη τα εις τας τέσσαρας γωνίας της γης, τον Γωγ και τον Μαγώγ». Δηλαδή, η παγκόσμια δύναμη αυτή που λέγεται Γώγ και Μαγώγ, δεν θα επιτεθεί μόνο στο Ισραήλ, αλλά σε ΌΛΑ ΤΑ ΈΘΝΗ--ΕΔΏ ΜΙΛΆΜΕ ΕΝΔΕΧΟΜΈΝΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΈΛΕΥΣΙΝ ΤΗΣ ΝΈΑΣ ΤΆΞΕΩΣ ΠΡΑΓΜΆΤΩΝ. Ξέρουμε εμεις οι Ορθόδοξοι ότι σίγουγα δεν έχει τέτοιες βλέψεις η Ρωσσία!  Τα ονόματα Γωγ και Μαγώγ φαίνονται να χρησιμοποιούνται μόνο ως ένδειξη της καταγωγής τους, και όχι για την τελική τους γεωγραφική θέση.

Εν κατακλείδι, υπάρχουν πάρα πολλές ιστορικές πηγές που αναφέρουν πως ο Γώγ και ο Μαγώγ ήταν/ΕΊΝΑΙ οι Χαζάροι, και σήμερα πάμπολες αποδείξεις για το ΠΟΙΟΙ ακριβώς είναι οι σημερινοί Χαζάροι που δεν αποτελούν τίποτε εκτός απο τον συντριπτική πλειοψηφία…ΤΩΝ ΕΒΡΑΊΩΝ!

Εδώ σας παρείχα εγώ αποδείξεις ατράνταχτες—όλες οι άλλες απόψεις είναι μόνο…ΘΕΩΡΊΕΣ. Αλλά εν όψει όλων των ανωτέρων αποδείξεων, θα σας δώσω εδώ την πιο πιθανή θεωρία για το πώς έχουν εκπληρώσει πραγματικά αυτές τις προφητίες του Ιεζικέλ οι Γώγ και Μαγώγ: Οι Εβραίοι, οι οποίοι ειναι πο απόγονοι αυτού του λαού «του Βορρά» που μιλάει ο Ιεζικέλ, το 1948, υπο την αιγίδα της Αγγλίας, εισβάλλουν στη Παλεστίνη σφαγιάζοντας πολλούς Παλεστίνιους (που είναι πραγματικής σημιτικής προελεύσεως) και κλέβοντας ταυτόχρονα τη γή τους. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
Στο βιβλίο του γνωστού Χριστιανού ποιμένα και εκδότη βιβλίων για θέματα που αφορούν την Νέα Τάξη Πραγμάτων, κ. Texe Marrs, με τίτλο «DNA Science and the Jewish Bloodline» (Η Επιστήμη DNA και η καταγωγή των Εβραίων), «η Χαζαρία ονομάζεται ιστορικά “Μαγώγ” και ο βασιλεύς της ήταν γνωστός ως “Γωγ”».

Για περισσότερες αποδείξεις γι᾽αυτά που εκθέτω εδώ για το εν λόγῳ θέμα, δείτε το βιβλίο «The Matrix of Gog» του κ. Daniel Patrick.


Είναι να απορεί κανείς το γεγονός ότι το μυστικό όνομα του κ. George H. W. Μπους —που είναι υποτελής του παγκοσμίου Εβράισμου—στη λέσχη Κρανίο και Οστά ήταν…ΜΑΓΏΓ;!No comments: